maandag 28 augustus 2023

Brief 2, 28 augustus

 

Beste ouders, beste derdeklassers,

 Zoals wij al hadden beloofd in de email d.d. 10 mei 2023 over het survivalkamp van woensdag 13 – vrijdag 15 september, hierbij de resterende informatie, waaronder de paklijst. Het is van groot belang dat de leerlingen meenemen wat er op deze lijst vermeld wordt en ook niet meer: ten eerste moeten ze alles zelf dragen (ook tijdens lange wandeltochten), maar daarnaast kunnen noch wij, noch de survivalorganisatie verantwoordelijkheid nemen voor meegebrachte (waardevolle) spullen die expliciet worden afgeraden.

Zoals te begrijpen uit de paklijst wordt het een redelijke zwaar kamp met veel fysieke inspanning; indien een kind lichamelijke problemen heeft die een belemmering kunnen betekenen, is het raadzaam dat zo spoedig mogelijk mee te delen via deze link, zodat we er rekening mee kunnen houden. Wanneer een kind medicijnen (denk ook aan wespenallergie) gebruikt, vegetariër is of zaken niet mag eten i.v.m. religieuze overtuiging, willen we dat ook graag via dezelfde link van de ouders vernemen (dit om te voorkomen dat we ter plekke opeens honderd vegetariërs hebben als het eten niet bevalt). Het is van het grootste belang dit voor vrijdag 8 september in te vullen, zodat we rekening kunnen houden met één en ander!

De groepen (van ongeveer 35 leerlingen) zullen onder leiding staan van twee medewerkers van de survivalorganisatie en drie docenten van het Barlaeus; daarnaast zijn er ondersteuningsteams van de organisatie die inspringen waar noodzakelijk. De groepsindeling staat op de blog, wisselen is niet mogelijk. Zoals al eerder gezegd, is dit kamp verplicht voor alle derdeklassers; alle kosten zijn inmiddels gemaakt en worden dus volledig doorberekend (235 euro) als een kind niet meegaat door ziekte.

De bussen vertrekken woensdag 13 september om 7.30 uur vanaf het Voorlandpad. Op vrijdag 15 september komen we om ongeveer 17.00 uur, afhankelijk van het file-geweld, weer aan bij het Voorlandpad (meer informatie over de exacte aankomsttijd posten we vrijdag 15 september op de blog).

Het is van het grootste belang dat alle leerlingen zich realiseren dat ze behoorlijk wat vrijheid genieten tijdens dit kamp, maar dat vrijheid ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt: leerlingen moeten zich dus aan de door de begeleiding gestelde regels houden om ongelukken en problemen te voorkomen.

Tijdens de reis proberen we ook een verslag met foto’s bij te houden op de blog. Het is geen gegeven dat dat lukt en dat alle groepen evenveel foto’s krijgen etc: alles is uiteraard afhankelijk van hoe de zaken lopen per kamp. Reageren op de blog mag en wordt zelfs zeer op prijs gesteld: weten we dat we het ergens voor doen.

Als laatste willen we jullie vragen jullie kinderen erop te wijzen dat snoep, frisdrank, mobiele telefoons, drank, sigaretten en drugs voor leerlingen verboden zijn op deze reis. Ook liften of de (loop)groep verlaten is absoluut niet toegestaan. Indien leerlingen deze regels overtreden, nemen wij contact op met ouders en gaan wij ervan uit dat het kind per ommegaande wordt opgehaald.

De begeleiding heeft er in ieder geval weer veel zin in en hoopt dat we er met z’n allen weer een mooi kamp van maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten