vrijdag 15 september 2023

Shit


Het was aanmerkelijk kouder vannacht, dus dat is een beetje een tegenvaller... Hoor nog niet veel leerlingen, maar denk dat ze geen beste nacht gehad hebben. Wij ook niet. Oh well, de gedachte aan een douche en een warm bed vanavond houden de mens intern warm. 

Vandaag gaat groep 2 mountainbiken, vlotbouwen en de wateroversteek over een touw doen. Omdat we echt onaardige mensen zijn en jullie met het probleem zitten als ze erin gaan, mag groep 2 dat lekker met rugzak doen. Groep 1, 3 & 4 komen via diverse methodes naar Markant en gaan o.a. de schuine helling doen. Rond 13.00 uur treft het hele spul elkaar voor het eindspel: een heftige competitie met allerlei spellen, waar je een headstart kan krijgen via verdiende kralen in de afgelopen dagen. Jammer dat wij die stelselmatig vergeten zijn uit te delen & onze schatjes daarnaast de kralenketting denkelijk kwijt zijn, maar ach. Meedoen is belangrijker dan winnen. 

We gaan maar eens thee zetten. Later meer. 
Update: de kinderen hebben over het algemeen prima geslapen... bivakjes zijn echt beduidend warmer dan de kooktent: veel lager/kleiner en dus minder lucht te verwarmen.



4 opmerkingen:

  1. Sterkte met de kou, brrrr en met de laatste loodjes, zeer fijn om updates te lezen en prachtige fotos, veel dank!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijke verhalen waar je naar uitkijkt als je thuis komt, net als een goed boek. Dankjewel voor de updates en veel succes vandaag! Hopelijk valt er veel te lachen (inclusief beetje leedvermaak) en genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgend jaar dus toch weer de bivak ;-)?? Hopelijk warmt iedereen die het koud heeft gehad vannacht lekker op in het zonnetje! Heel veel plezier met z'n allen deze laatste dag! Ik ga vandaag in ieder geval weer genieten van de verhalen en de foto's. Dank daarvoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ahhh dat is ouderwets gesloten inrichtingwerk: het uitdelen van tokens als beloning voor goed gedrag. Later dan weer in te wisselen bij nurse Ratchett voor iets, sigaretten of zo. Heel goed dus dat jullie ze zijn vergeten!

    BeantwoordenVerwijderen